sunt

Indiferent, Bully sau Erou?

1 din 4 elevi suferă ca urmare a bullying-ului. Victimă poți fi chiar tu sau unul din prietenii tăi. Când întâlnești o situație de genul ai doar o alegere de făcut, alegere care te va defini. Vei fi bully, indiferent sau erou?

Indiferent, Bully sau Erou?

1 din 4 elevi suferă ca urmare a bullying-ului. Victimă poate să fie chiar copilul tău sau unul din prietenii săi. Când întâlnești o situație de genul ai doar o alegere de făcut, alegere care te va defini. Vei fi părtaș, indiferent sau alegi să intervii?

Indiferent, Bully sau Erou?

1 din 4 elevi suferă ca urmare a bullying-ului. Victimă poate fi chiar unul din elevii tai. Când întâlnești o situație de genul ai doar o alegere de făcut, alegere care te va defini. Vei fi părtaș, indiferent sau alegi să intervii?

Tu ce o să faci?

În clipa în care nu intervii, agresorul câştigă. Povestea ta poate schimba destine. Nu e prea tarziu nici acum. Povestește-ne întâmplarea pe Harta Bullying-ului.

Vrei să arăți că ești “cool”? Sunt atâtea moduri mai bune de a fi popular. Schimbarea ești chiar tu. Ajută-te, ajutându-I pe alți copii în situații similare. Povestește-ne!

Ai ales să fii schimbarea de care este nevoie! Povestea ta poate să schimbe destine.

Tu ce o să faci?

Dacă copilul tău ar fi cel agresat, ai mai rămâne indiferent? În clipa în care nu intervii, agresorul câştigă. Nu e prea tarziu nici acum. Povestește-ne întâmplarea pe Harta Bullying-ului.

Tu, ca părinte, ești un exemplu pentru copii. Schimbarea trebuie să fii chiar tu. Ai fost martorul unei întâmplări? Povestește-ne pe Harta Bullying-ului.

Vrei sa fii un exemplu pozitiv pentru societate? Povestea ta poate să schimbe destine. Povesteste-ne!

Tu ce o să faci?

Ca profesor tu modelezi viitoarele generații. Indiferența nu este un răspuns. Nu e prea târziu nici acum. Povestește-ne întâmplarea pe Harta Bullying-ului.

Ca educatori, trebuie să încurajăm valorile pozitive și să le dăm un exemplu. Schimbarea începe cu noi înainte de orice. Nici acum nu e prea târziu. Povestește-ne!

Eroii vin în multe forme. Decizia ta poate să schimbe viitorul multor elevi. Ai fost martorul unui incident? Povestește-ne.

Ai fost martorul unui act de bullying? Scrie pe Harta Bullyingului întâmplarea!

Harta Bullying-ului

Bullying-ul este una dintre cele mai complexe forme de comportament agresiv și violență. 3 din 10 copii ajung victime ale acestui fenomen. Din păcate, bullying-ul nu se oprește de la sine, de aceea avem nevoie de tine să ne raportezi cazurile de bullying pe care le observi. Te vom ajuta!

Despre Bullying

Violență fizică, emoțională, abuz emoțional ori hărțuire și de cele mai multe ori, excludere. Sunt doar câteva dintre formele de bullying cu care se confruntă copii în școală. Responsabilitatea e ta, a noastră, a tuturor. Primul pas spre schimbare pozitivă este să cunoști toate formele pe care acest fenomen le poate lua.